LIVE-Discussie: Kortrijk tegen KAS Eupen

LIVE-Discussie: Kortrijk tegen Eupen, nieuwkomers Ambrose en Sissako direct basis

20 augustus 2023 om 18:19
Laatste update: 20 augustus 2023 om 18:24

KV Kortrijk ontvangt KAS Eupen in de vierde speelronde van de Jupiler Pro League. De Kerels nemen het op tegen De Panda’s. Eupen kent een redelijke start van dit seizoen, maar bij Kortrijk gaan zo langzamerhand al wel de alarmbellen af. Kortrijk wist dit seizoen nog geen punten te bemachtigen.

Het is aan Kortrijk om de eerste punten van het seizoen te pakken. Een thuismatch tegen Eupen moet een uitgelezen mogelijkheid zijn om voor een driepunter te gaan. Kortrijk kreeg in de laatste match een flinke dreun te verwerken, de ploeg werd eenvoudig met 6-0 verslagen door kampioen Royal Antwerp FC.

Opstelling KV Kortrijk: Vandenberghe, Mehssatou, Silva, Wasinski, De Neve, Mbayo, Sissako, Kadri, Audoor, Ambrose en Avenatti.

Eupen kent een degelijke start van dit seizoen, de nieuwe Duitse hoofdtrainer Florian Kohfeldt lijkt goed op zijn plek te zitten bij De Panda’s. De laatste match kreeg Eupen net als Kortrijk een flinke veeg uit de pan te verwerken. De ploeg ging thuis met 0-5 onderuit tegen Club Brugge, desondanks was Kohfeldt tevreden met de werklust van zijn ploeg. Tegen Kortrijk een nieuwe mogelijkheid voor Eupen om punten te pakken.

Opstelling KAS Eupen: Slonina, Van Genechten, Davidson, Palsson, Baiye, Nuhu, Magnee, Keita, Finnbogason, Paeshuyse en Lambert.