'Saudi-Arabië heeft nog meer grote plannen en mikt op wild card Champions League'

'Saudi-Arabië wil één ploeg laten deelnemen aan de Champions League'

17 augustus 2023 om 19:31

Een club uit Saudi-Arabië in de Champions League: het is niet ondenkbaar dat dit in de toekomst gaat gebeuren. Volgens Italiaanse media willen Saudische sjeiks daar een verzoek voor neer gaan leggen bij de UEFA.

Het is bekend dat er in de afgelopen maanden flink geïnvesteerd wordt in de Saudische competitie. Supersterren als Cristiano Ronaldo en Neymar maakten al de overstap naar het land, maar kunnen daardoor nu niet meer schitteren op het Europese toneel. In Saudi-Arabië willen ze daar verandering in brengen: de sjeiks willen dat één club uit de oliestaat mee gaat doen in de Champions League via een wild card, zodra de nieuwe opzet van het toernooi van kracht is.

Vanaf het seizoen 2024/25 gaan er 36 teams deelnemen aan de Champions League, in plaats van 32. Als een Saudisch team mag deelnemen, zal dat voor nog meer aanzien zorgen voor de competitie van de oliestaat. Het lijkt er nog niet op dat het verzoek al is ingediend bij de UEFA.

Zoals bekend mogen alleen teams meedoen aan de Champions League, die uit een land komen dat is aangesloten bij de UEFA. Niet alle landen die bij de Europese voetbalbond zijn aangesloten zijn ook (volledig) Europees. Zo ligt het grootste deel van bijvoorbeeld Turkije en Kazachstan in Azië en er is Israël.