'De Bruyne ondergaat maandag scan, vrees is weken uitgeschakeld'

'De Bruyne ondergaat maandag scan, Guardiola vreest weken zonder Rode Duivel'

13 augustus 2023 om 10:30

In Engeland vreest men voor een langdurige blessure van Kevin De Bruyne. Tijdens de wedstrijd tegen Burnley, die eindigde in een 3-0 overwinning, ging De Rode Duivel noodgedwongen naar de kant. Volgens Daily Mail ondergaat De Bruyne maandag een scan om de ernst van de blessure te achterhalen.

Voor De Bruyne was de wedstrijd tegen de kersverse promovendus Burnley van korte duur. Tijdens de eerste helft moest de middenvelder al naar de kant tegen de ploeg van trainer Vincent Kompany.

In Manchester vreest men voor een herhaling van de hamstringblessure die De Bruyne aan het einde van het vorige seizoen opliep tijdens de Champions League-finale.

'Het hangt af van de omvang van de blessure, maar hij zal een paar weken out zijn', meende de trainer van Manchester City. 'Hij is beneden. We moeten nadenken, praten met de doktoren, kijken wat er is gebeurd. Hij moet ontspannen zijn, herstellen en terugkomen', aldus de trainer die niet wil overhaasten met De Bruyne.

Ook komt de interland van De Bruyne tegen Azerbeidzjan in gevaar. De Rode Duivels spelen de EK-kwalificatiewedstrijd op 9 september aanstaande.