'Als je cv Dolberg ziet, vraag je je af wat hij in België doet op zijn 25e'

"Als je cv Dolberg ziet, vraag je je af wat hij in België doet op zijn 25e"

13 augustus 2023 om 08:40
Laatste update: 13 augustus 2023 om 11:20

Kasper Dolberg vertrok deze zomer naar RSC Anderlecht om furore te maken in de Jupiler Pro League. De 25-jarige aanvaller, die van het Franse Nice overkwam, staat al jaren bekend als een groot talent. Het Deense Bold ging in gesprek met journalist Guillaume Raedts over de Deense spits.

Bold vroeg zich af of Dolberg niet te goed is voor de Jupiler Pro League. "Het was een positieve verrassing dat Dolberg naar België kwam. Als je zijn cv ziet en dat Nice 20 miljoen voor hem heeft betaald, vraag je je af dat hij op zijn 25e in België is'', vertelde Raedts aan Bold.

"Brian Riemer heeft publiekelijk gezegd dat Dolberg normaal nooit een optie zou zijn voor Anderlecht omdat hij dan in een grotere competitie zou moeten spelen. Als we naar zijn laatste drie seizoenen kijken, begrijpen we het beter", zei de journalist verder over het carrièrepad van de aanvaller.

"Hij heeft zeker voor Anderlecht gekozen omdat er een Deense omgeving is, maar hoe dan ook, het is goed voor de competitie dat een speler als Dolberg naar hier is gekomen", aldus Raedts over het gezelschap van Denen Jesper Fredberg en Brian Riemer in de staf van paars-wit.

Dolberg speelde beide Jupiler Pro League-matchen van het nieuwe seizoen en wist 1 maal te scoren.