'Tottenham pokert en houdt vliegtuig Kane aan de grond'

'Sensationele wending: Tottenham pokert en houdt vliegtuig Kane aan de grond'

11 augustus 2023 om 10:08

Tottenham Hotspur-baas Daniel Levy zorgt voor een bizarre wending in de transfersoap rond Harry Kane. De spits mag op dit moment niet afreizen naar Duitsland, waar Bayern München hem met open armen staat op te wachten.

Alles leek in kannen en kruiken, nadat Tottenham en Bayern het eens waren geworden over een transfersom van 100 miljoen euro én 20 miljoen aan bonussen. Niet veel later volgde het definitieve jawoord van Kane. Vrijdagochtend zou de Engelse spits met zijn familie afreizen naar Zuid-Duitsland, maar Tottenham houdt het vliegtuig vooralsnog aan de grond.

Levy, als voorzitter van Spurs bekend en berucht om zijn keiharde onderhandelingstactieken, stelt op de valreep nieuwe eisen aan het vertrek van Kane. Zo zou hij af willen zien van de bonusconstructie en in één klap 120 miljoen euro willen ontvangen van Bayern. Het is niet duidelijk of de Duitsers willen voldoen aan de aanvullende voorwaarden.

Kane zat vrijdagochtend al in de auto en wacht nu in een huis van familieleden dicht bij het vliegveld, tot hij wel naar Duitsland mag. In München ligt een vijfjarig contract klaar voor de dertigjarige hoofdrolspeler, die zijn hele loopbaan voor Tottenham speelde. De verwachting is dat zijn transfer naar Bayern alsnog op korte termijn rond gaat komen.