Club Brugge kan niet overtuigen op Aarhus, maar gaat wel door

3 augustus 2023 om 21:55
Laatste update: 3 augustus 2023 om 21:57

Club Brugge verdedigde in Denemarken een 3-0 voorsprong tegen Aarhus in de Conference League. Uiteindelijk ging Blauw-Zwart met 1-0 de boot in op het veld van de Denen.

Club Brugge startte dramatisch tegen Aarhus. Felix Beijmo kopte een corner tegen de netten en Simon Mignolet kon zich na drie minuten al omdraaien. In de eerste helft had Blauw-Zwart het moeilijk. Mignolet moest een paar keer redding brengen. Vlak voor rust was er een opstootje tussen Skov Olsen en Aarhus-speler Bech.

In de tweede helft kwam Club Brugge beter voor de dag. Skoras en Vermant bleven overigens in de kleedkamer voor Nusa en Thiago. Die laatste kreeg na een uur spelen een kans na een hoekschop, maar doelman Peacock-Farrell kon makkelijk pakken.

Uiteindelijk kwam Club Brugge ook droog voor de dag in de tweede helft. Nusa had nog een goede mogelijkheid voor de gelijkmaker, maar de eindstand bleef uiteindelijk bij 1-0. Blauw-Zwart gaat wel naar de volgende ronde na de 3-0 winst in het Jan Breydelstadion.