Geen breuk voor Genk-kapitein Heynen, maar: "Het ziet er niet goed uit"

2 augustus 2023 om 23:00

Voor Bryan Heynen zat de partij tegen Servette er na enkele minuten al op na een zware tackle op zijn enkel. De middenvelder van KRC Genk werd met een draagberrie van het veld gehaald en dreigt nu even langs de kant te moeten blijven.

Het is nog afwachten hoe zwaar de schade is, maar bij Genk vreest men toch al voor enkele weken (of misschien meer) afwezigheid van Heynen. "Hij verliet het veld met tranen in de ogen", gaf Genk-assistent Kevin Van Dessel aan bij VTM2. "Ik heb geen idee hoe het met hem is. Verdere onderzoeken in het ziekenhuis zullen dat moeten uitwijzen. Afgaande op zijn reactie vrees ik het ergste."

Heynen was in de tweede helft al terug in de Cegeka Arena te zien, maar liep wel op krukken. Volgens coach Wouter Vrancken was er goed en minder goed nieuws. Het goede nieuws: geen breuk voor Heynen. "Maar toch ziet het er niet goed uit, vrees ik", zegt Vrancken. "Donderdag volgt nog een MRI-scan en die zal meer duidelijk moeten maken hoe lang Bryan out zal zijn", besloot hij.