Anderlecht-jeugdproduct Saibari ambities met PSV: 'Ik ga voor een basisplaats'

Anderlecht-jeugdproduct Saibari ambities met PSV: 'Ik ga voor een basisplaats'

27 juli 2023 om 10:44

Ismael Saibari kijkt uit naar het nieuwe seizoen met PSV. De 22-jarige aanvallende middenvelder, die eerder deze maand met Marokko O23 de Afrika Cup won, moest door zijn werkgever zelfs afgeremd worden. Saibari speelde in de jeugd van RSC Anderlecht en KRC Genk.

Op 9 juli speelde Saibari de finale van de Afrika Cup O23. Hij kreeg van PSV een paar weken vakantie, maar diende het verzoek in om mee te reizen naar het trainingskamp in Oostenrijk. De technische staf adviseerde Saibari om eerst de batterij op te laden. Woensdagavond stond hij tegen FC Eindhoven (3-1) weer op het veld. "Ik wil zo veel mogelijk minuten maken, gaan voor een basisplaats en het rendement omhoog krikken", zegt Saibari na afloop op het persmoment.

"Het was heerlijk om de Afrika Cup-winst samen te vieren met het Marokkaanse volk, maar nu weet ik dat een nieuw seizoen is begonnen", benadrukt de getergde middenvelder annex aanvaller. "Ik heb alle tijd gehad om op een roze wolk te zitten." Saibari hoopt onder Peter Bosz op een basisplaats. Bij voorkeur op het middenveld. "Maar ik speel gewoon waar de trainer zegt dat ik moet spelen. Het liefst ben ik de meest vooruitgeschoven middenvelder."