Lainer (Borussia Mönchengladbach) gediagnosticeerd met kanker

Lainer (Borussia Mönchengladbach) gediagnosticeerd met kanker

27 juli 2023 om 10:25

Stefan Lainer, rechtsback van Borussia Mönchengladbach, heeft de diagnose lymfeklierkanker gekregen. Die Fohlen bevestigen dat de dertigjarige Oostenrijker de komende maanden afwezig is.

Gladbach meldt op de officiële kanalen dat Lainer de komende maanden behandelingen volgt. Artsen benadrukken dat de ziekte in een vroeg stadium is ontdekt, wat betekent dat het met medicijnen goed te behandelen is. De kans op volledige genezing is dan ook zeer groot. Borussia Mönchengladbach is positief dat Lainer zijn carrière als profvoetballer na zijn behandelingen weer kan oppakken.

"We zullen er alles aan doen dat Stevie de best mogelijke behandeling krijgt. We wensen hem en zijn familie veel kracht en optimisme bij de strijd tegen deze ziekte", zegt Roland Virkus, sportief directeur van Gladbach. Lainer, 38-voudig international van Oostenrijk, is een belangrijke kracht bij de Bundesliga-club. Het afgelopen seizoen werd hij geteisterd door blessureleed, maar kwam hij toch tot zeventien competitieduels.

Het is niet de eerste keer dat de Bundesliga wordt opgeschrikt door een speler die de diagnose kanker krijgt. Vorig jaar werd er bij Sébastien Haller (Borussia Dortmund), Timo Baumgartl (toen Union Berlin, nu Schalke 04) en Jean-Paul Boëtius (toen Hertha BSC, nu zonder club) teelbalkanker vastgesteld. Het drietal herstelde van de ziekte.