Feyenoord geprezen, Antwerp baalt: 'Stengs kan echt meerwaarde worden'

Feyenoord geprezen, Antwerp baalt: 'Stengs kan echt meerwaarde worden'

25 juli 2023 om 07:17

De transfer van Calvin Stengs is een gouden greep van Feyenoord en Arne Slot. Dat stelt Martin Haar, die bij AZ met de 24-jarige spelmaker samenwerkte, in De Telegraaf. Royal Antwerp FC grijpt mis.

Stengs zet dinsdag zijn handtekening onder een vierjarig contract in De Kuip. Feyenoord kaapte hem voor de neus van Royal Antwerp FC weg en betaalt zes miljoen euro, plus één miljoen aan mogelijke bonussen. Daarnaast bedong OGC Nice een doorverkooppercentage van dertig procent.

Haar juicht de overstap toe. "Stengs is een speler die in staat is met één beweging twee man af te schudden en een speler voor de keeper te zetten. Hij heeft inzicht, bezit een steekpass en kan echt een meerwaarde voor Feyenoord worden", zegt de talentencoach in De Telegraaf. Hij liet de zevenvoudig international al op zijn zestiende debuteren in Jong AZ. "Dat was in een lichting met Owen Wijndal, Teun Koopmeiners en Myron Boadu."

"Later heeft hij onder Arne Slot ook geweldig gespeeld in het eerste van AZ", vervolgt Haar. "En we hoeven toch niet te twijfelen aan het inzicht van Slot? Als hij denkt dat hij niet geschikt zou zijn voor dit Feyenoord, haalt Feyenoord hem niet. Stengs was altijd een meerwaarde voor de ploeg." De aanvallende middenvelder was vorig jaar ook belangrijk voor Antwerp, dat kampioen werd en niet voor niets graag met hem verder wilde.