Messi draagt winnende treffer op aan Miami-teamgenoot: 'Heeft het zwaar'

Messi draagt winnende treffer op aan Miami-teamgenoot: 'Heeft het zwaar'

22 juli 2023 om 13:27
Laatste update: 22 juli 2023 om 13:27

Lionel Messi laat zich meteen van zijn beste kant zien bij Inter Miami FC. Niet alleen maakte de Argentijnse ster de winnende in het duel met Cruz Azul, hij droeg zijn treffer ook meteen op aan een bijzonder ongelukkige teamgenoot. 

"Ik wil deze overwinning opdragen aan Ian Fray, die het in de kleedkamer heel zwaar had met de blessure die hij opliep", zegt Messi tegen Amerikaanse media. "Hij is een jonge jongen die al twee zware blessures heeft gehad en nu heeft hij opnieuw pech."

De pas twintigjarige Fray viel al voor rust uit. Hoewel de ernst van de kwetsuur nog niet duidelijk is, leeft Messi met hem mee. De verdediger van Miami scheurde in 2021 al eens zijn kruisband, waarna hij ook nog eens te maken kreeg met een terugslag. Ruim 800 dagen stond de Jamaicaan aan de kant en pas in mei van dit jaar maakte hij zijn rentree. Nu dreigt dus een nieuwe afwezigheid.

Messi beleefde persoonlijk een glansrijk debuut. In blessuretijd maakte hij op schitterende wijze de winnende uit een vrije trap. "Ik ben heel blij om hier te zijn. Mijn gezin en ik hebben voor deze plek gekozen."