Standard geeft riante voorsprong weg tegen AZ, weer nederlaag voor Hoefkens

12 juli 2023 om 16:12

Standard Luik heeft een nieuwe nederlaag geleden in de oefenwedstrijd tegen AZ Alkmaar. Het werd 4-3 voor de Nederlanders. Voor Carl Hoefkens de tweede nederlaag op rij in de oefencampagne van de Rouches.

Standard kwam nochtans op een 1-3 voorsprong bij de rust in een wedstrijd van 105 minuten (1x45 en 2x30). Noah Ohio scoorde vanop een penalty de 1-0 en completeerde nog voor rust een hattrick. De aanvaller bleef tijdens de rust wel binnen na last aan de knie.

Na de rust zorgden Buurmeester, Koopmeiners en Poku alsnog voor een zege voor AZ. Emond liet nog een grote kans liggen op de gelijkmaker. Carl Hoefkens wisselde overigens zijn volledige ploeg in de tweede helft.

Standard voor rust: Bodart - Fossey, Bokadi, Vanheusden, Laursen - Price, O’Neill - Mundle, Balikwisha, Dønnum - Ohio.

Standard na rust: Bodart (61’ Henkinet) - Noubi (90’ Ziani), Ngoy Hautekiet, Laursen (61’ Dodeigne) - Bansé, Price (61’ Dragus) - Mundle (61’ Davida), Canak, Dønnum (61’ Berberi) - Emond.

Doelpunten: 14’ Ohio (strafschop) 0-1, 23’ Ohio (Dønnum) 0-2, 25’ De Wit 1-2, 30’ Ohio (Fossey) 1-3, 51’ Buurmeester 2-3, 79’ Koopmeiners 3-3, 94’ Poku 4-3