Deila over kleedkamer en de kern bij Club Brugge: “Ik vind ze te braaf”

Deila over kleedkamer en de kern bij Club Brugge: “Ik vind ze te braaf”

12 juli 2023 om 10:59

Ronny Deila is ondertussen bezig aan zijn eerste trainingen als nieuwe coach van Club Brugge. De Noor gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws en spreekt over de groep die hij in de kleedkamer aantrof. 

“Ik vind ze te braaf”, klinkt het bij de voormalige T1 van Standard. De Noor gelooft dat de kleedkamer in Club Brugge misschien iets te stil is. Hij gelooft alvast dat zijn spelersgroep meer moet communiceren.

Deila merkt op dat het rainingscentrum nu eenmaal een groot complex is. “Je kan hier een hele dag je ding doen zonder dat je met iemand hoeft te praten”, aldus Deila. “Rik De Mil heeft dat vorig seizoen al aangepakt, nu gaan we een stap verder. Pas als je elkaar beter leert kennen, kan je je persoonlijkheid tonen. In een omgeving waarin iemand zichzelf niet kan zijn, is het moeilijk om je goed te voelen.”

“We vormen (momenteel) geen groep. Met deze brede kern is dat ook moeilijk”, gelooft Deila. Momenteel heeft Club Brugge een kern van 34 spelers. “Elke week zes of zeven jongens op de tribune... Dat is niet gezond voor je kleedkamer”, besluit de Noorse keuzeheer.