'FIFA straft Al Nassr, (voorlopig) transferverbod voor club van Ronaldo'

12 juli 2023 om 08:55

Al Nassr mag in ieder geval de komende weken geen spelers aantrekken. FIFA heeft de club uit Saudi-Arabië die straf opgelegd voor gesjoemel in de deal met Leicester City over aanvaller Ahmed Musa.

Al Nassr heeft de contractueel vastgestelde bonussen niet betaald aan Leicester, weet CBS Sports. Voormalig VVV-Venlo-aanvaller Musa speelde tussen 2018 en 2020 voor Al Nassr en in die periode activeerde hij 460.000 euro aan bonussen. Deze zijn nog altijd niet betaald, terwijl het internationaal sporttribunaal CAS Leicester in het gelijk heeft gesteld.

Volgens het medium heeft Al Nassr de uitspraak van het CAS naast zich neergelegd, resulterend in deze straf. De straf zal in ieder geval enkele weken van kracht blijven. Als Al Nassr het bedrag alsnog overmaakt aan Leicester, wordt de straf opgeheven, klinkt het. Dergelijke zaken komen naar verluidt vaker voor in Saudi-Arabië, waardoor FIFA voornemens is harder op te treden.

Musa werd in 2018 voor 16,5 miljoen euro overgenomen door Al Nassr. Afgelopen winter stuntte de club met het aantrekken van Cristiano Ronaldo en deze zomer kwam Marcelo Brozovic over van Internazionale. Bij die ene aanwinst zal het voorlopig blijven. Onlangs was Al Nassr hard op weg om Hakim Ziyech te verwelkomen, maar die deal ketste af.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!