UPDATE: 'Hazard (RWDM) zes maanden aan de kant'

UPDATE: 'RWDM bevestigt zware knieblessure, Hazard staat zes maanden aan de kant'

11 juli 2023 om 10:33
Laatste update: 11 juli 2023 om 10:33

Kylian Hazard gaat niet mee op oefenstage bij RWDM. De middenvelder scoorde zaterdag wel tegen Standard, maar moest ook gewisseld worden met een blessure.

RWDM haalde zwaar uit tegen Standard en won met een ruime 0-4. Toch was het niet alleen maar feest bij de club uit Molenbeek. Hazard blesseerde zich aan de knie en moest meteen van het veld. RWDM vreest nu voor een ernstig letsel aan de kruisbanden, waardoor Hazard zes maanden out zou zijn. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Maandag volgen er verdere onderzoeken om een echte diagnose te stellen. Zondagochtend stapte RWDM al op het vliegtuig naar Oostenrijk voor de stage. RWDM speelt al op 29 juli haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het ontvangt dan KRC Genk, maar dat zal waarschijnlijk zonder Hazard gebeuren. 

Update 11/7: De vrees van Hazard en RWDM is werkelijkheid geworden. Volgens L'Avenir heeft de promovendus bevestigd dat de knie van de aanvaller wel degelijk zwaar beschadigd is. Zijn voorste kruisband zou volledig afgescheurd zijn, terwijl er ook schade is aan de mediale band. Vrijdag wordt Hazard al geopereerd. Daarna staat hem een revalidatie van ongeveer zes maanden te wachten. Een flinke opdoffer voor RWDM, dat zich tot op heden nog niet zozeer versterkt heeft met het oog op het komende seizoen.