'Simons stevent ondanks geactiveerde clausule af op langer PSV-verblijf'

'Ondanks geactiveerde clausule lijkt Simons bij PSV te blijven'

9 juli 2023 om 19:31

Het is nog altijd 'het meest aannemelijk' dat Xavi Simons ook komend seizoen bij PSV speelt, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Onlangs werd duidelijk dat Paris Saint-Germain zijn terugkoopclausule heeft geactiveerd, maar Simons lijkt zelf nog steeds te mikken op een extra jaar in Eindhoven.

PSG heeft met de betrokken partijen gedeeld dat het Simons voor een gelimiteerde transfersom terug wil halen, waardoor de bal bij de Oranje-international zelf ligt. Het management van de aanvaller annex middenvelder is echter nog altijd in gesprek met PSV over een verlenging. Darren Dein, de nieuwe zaakwaarnemer van Simons, heeft opnieuw in gesprekken met de PSV-leiding gezegd dat zijn cliënt een langer verblijf in het Philips Stadion wel ziet zitten.

In Eindhoven hoopt men dat Simons bijtekent tot medio 2028, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. De gesprekken tussen club en speler verlopen in goede harmonie, maar er moeten ook harde noten gekraakt worden. 'De Eindhovense club moet namelijk niet alleen flink in de buidel tasten om hem aan boord te houden, maar ook een aantal concessies doen aangaande de mogelijke toekomstige transferopbrengst', zo klinkt het.

'PSV wil hem komend seizoen heel graag laten bevestigen, maar kan en wil zich ook niet helemaal uitleveren: in dat spanningsveld zaten de onderhandelingen.' Nog niets is rond, maar men lijkt 'daarin een modus te vinden'. PSG en Arsenal vormen nu geen directe gesprekspartner voor Simons, die zelf met zijn hoofd bij PSV is. 'De verwachting is wel dat er voor de start van het wedstrijdseizoen een klap op de zaak is gegeven en waarschijnlijk al eerder.'