‘KRC Genk gaat vol voor definitieve transfer Van Crombrugge (Anderlecht)’

UPDATE: 'Genk wil snel duidelijkheid, maar akkoord met Anderlecht ver weg'

4 juli 2023 om 10:21
Laatste update: 4 juli 2023 om 10:21

Het Laatste Nieuws meldt dat KRC Genk vol voor de definitieve transfer van Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge gaat. De sluitpost moet de concurrentie aangaan met Maarten Vandevoordt.

Een uitleenbeurt lijkt geen optie meer te zijn en beide clubs zouden aan het onderhandelen zijn over een definitieve transfer. KRC Genk wil echter snel tot een akkoord komen en heeft ook nog andere opties.

Van Crombrugge wordt al een tijdje in verband gebracht met KRC Genk, maar een akkoord is er aldus nog niet. De Limburgers zoeken een ervaren doelman en een doublure/concurrent voor Vandevoordt.

Volgend seizoen maakt Vandevoordt de overstap naar RB Leipzig. KRC Genk heeft ook doelmannentalent Mike Penders in de wachtrij, maar de 17-jarige goalie moet eerst ervaring opdoen bij Jong Genk.

Update: Op 25 juli neemt KRC Genk het in de voorrondes van de Champions League op tegen Servette. Voor die match willen de Limbugers er naar verluidt een extra doelman bij. Van Crombrugge moet de concurrent worden van Vandevoordt, maar volgens Het Laatste Nieuws is een akkoord tussen Genk en Anderlecht nog ver weg. Ondertussen houdt Genk enkele alternatieven achter de hand.