‘Liverpool heeft direct contact met Lavia en Southampton’

Nog geen bod: ‘Lavia krijgt wel persoonlijke voorstellen van Engelse topclubs’

3 juli 2023 om 23:26
Laatste update: 3 juli 2023 om 23:26

Eerder had Sacha Tavolieri het nieuws al gemeld, nu bevestigt ook Fabrizio Romano de geruchten. Romeo Lavia zou volgend seizoen weleens in Anfield te bewonderen zijn. De jonge Rode Duivel wordt alvast bewonderd door Jürgen Klopp. 

Na transfers van Mac Allister en Szoboszlai zou het profiel van Lavia ideaal kunnen zijn voor de Reds als ze verder willen gaan met de wederopbouw van het middenveld. Romano legde uit dat het altijd al hun plan was geweest om drie middenvelders te halen. 

Liverpool is nu in de running voor Lavia, ze werken aan de deal en hebben direct contact met zowel de speler als de club. Het oorspronkelijke plan deze zomer was altijd om drie nieuwe middenvelders te halen na het vertrek van Oxlade-Chamberlain, Naby Keita en James Milner.’

‘Het kunnen een paar cruciale weken worden voor Romeo Lavia. Chelsea en Manchester United houden zijn situatie nog steeds in de gaten, maar de realiteit is dat Chelsea zich richt op Moises Caicedo’, aldus Romano bij Caughtoffside.

‘Arsenal heeft ook interesse in Lavia, maar is op dit moment 100% gefocust op het sluiten van de deal voor Declan Rice en daarna Jurrien Timber. Toch zou Lavia een optie voor ze kunnen zijn als Thomas Partey de club verlaat.’

Update: Volgens journalist Santi Aouna heeft Southampton nog geen bod ontvangen voor Romeo Lavia. Engelse topclubs Chelsea en Liverpool zouden wel direct in contact staan met Lavia en zijn entourage. Eerstgenoemde heeft al een contractvoorstel op tafel gelegd.