Franse internationals willen rellen een halt toeroepen: 'Geweld moet nu stoppen'

Mbappé en Franse teamgenoten komen met statement: 'Geweld moet nu stoppen'

1 juli 2023 om 14:14
Laatste update: 1 juli 2023 om 14:24

Kylian Mbappé en zijn teamgenoten van Les Bleus hebben zich uitgesproken tegen de rellen in Frankrijk. De Franse internationals proberen de gemoederen te bedaren middels een statement.

Het is bijzonder onrustig in Frankrijk na het overlijden van de zeventienjarige Nahel, die werd doodgeschoten door een politie-agent toen hij wegreed bij een verkeerscontrole. Het Franse politiekorps wordt racistisch en te agressief gedrag verweten. Op veel plekken in Frankrijk liepen demonstraties uit de hand, waarbij auto's in brand werden gestoken en er confrontaties met de politie waren.

Nahel wordt zaterdag begraven en Mbappé en de andere Franse internationals hopen dat het niet weer tot rellen komt. 'Net als heel Frankrijk zijn wij geraakt en gechoqueerd door de brute dood van Nahel. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie', valt te lezen in het statement, dat onder meer door Mbappé wordt gedeeld.

'Sinds deze tragische gebeurtenis hebben we uitingen van woede gezien, die we begrijpen, maar we kunnen de wijze niet goedkeuren. Velen van ons komen uit achterstandswijken en we delen de pijn en het verdriet, maar geweld lost niets op', schrijven de spelers van Les Bleus. 'Er zijn andere vreedzame en constructieve manieren om je uit te drukken. Daar moeten onze energie en aandacht naar uitgaan. Het geweld moet nu stoppen en plaats maken voor rouw, dialoog en reconstructie.'