Kompany gaf doorslag bij Burnley-aanwinst: "No brainer"

Kompany spreekt tot de verbeelding bij Burnley-aanwinst: "Keek hard naar hem op"

24 juni 2023 om 11:28

Vincent Kompany en Burnley FC zijn zich volop aan het versterken met het oog op de terugkeer in de Premier League. De Jupiler Pro League blijft voor hen een aantrekkelijke vijver om in te vissen, maar niet alle vangsten komen uit onze contreien. Zo ondertekende Dara O'Shea vrijdag een contract op Turf Moor. De aanwezigheid van Kompany was voor hem van doorslaggevend belang.

In zijn eerste gesprek met het digitale huis van Burnley komt Kompany al snel ter sprake. O'Shea geeft aan dat zijn keuze grotendeels op onze landgenoot gebaseerd is. "It's a no brainer", vat de centrale verdediger het samen. "Om onder zo iemand te kunnen werken, zeker gezien zijn loopbaan als voetballer. Hij was uitzonderlijk en ik keek hard naar hem op. Ik ben heel opgewonden om hier te zijn en hoop veel van hem te leren."

Als lid van West Bromwich Albion maakte O'Shea de successen van Kompany van dichtbij mee, aangezien zijn ex-club eveneens uitkwam op het tweede niveau in Engeland. "Burnley was vorig seizoen buiten categorie in de Championship en dat had veel te maken met wat er hier gebeurde op het trainingsveld. Ik kon zien wat voor een geweldig project er hier aan de gang is", kijkt de Ierse international uit naar de samenwerking.

Toch is de 24-jarige O'Shea niet over een nacht ijs gegaan vooraleer hij de knoop doorhakte. Dat komt voornamelijk vanwege zijn liefde voor West Brom, waar hij sinds zijn zestiende aan de slag was. "Het was een enorme, enorme beslissing voor mij om te maken, maar ik denk dat dit de beste stap is voor mijn carrière", besluit O'Shea.