Forest wint degradatiekraker, Leicester in de verdrukking

Leicester met Rode Duivels in de verdrukking na zege van Nottingham Forest

8 mei 2023 om 23:45

Nottingham Forest heeft maandagavond met 4-3 gewonnen van Southampton. The Saints hebben een wonder nodig om volgend seizoen in de Premier League actief te zijn.

Op voorhand was het duel in Nottingham een strijd tussen de nummers achttien en twintig van Engeland. De thuisploeg verschafte zich al vroeg in de wedstrijd een riante voorsprong. Taiwo Awoyini, die voor dit seizoen door de ambitieuze promovendus voor ruim twintig miljoen euro werd gekocht van Union Berlin, scoorde in de eerste twintig minuten tweemaal.

Southampton deed direct iets terug, toch gingen beide ploegen met een marge van twee doelpunten rusten. Vlak voor rust benutte Morgan Gibbs-White een strafschop, waardoor Forest voor de derde keer kon juichen. De hekkensluiter van de Premier League kwam goed uit de kleedkamer en bracht de spanning opnieuw terug. Een kwartier voor tijd dacht middenvelder Danilo de genadeklap uit te delen. Toch werd het wéér spannend, want Southampton tekende via de penaltystip voor de 4-3. Het slotoffensief kwam te laat, waardoor Forest zegeviert.

Drie speelrondes voor het einde heeft Southampton 24 punten verzameld. Dat zijn er zes minder dan Everton, dat met 32 punten net boven de streep staat. Voor Forest nemen de degradatiezorgen even af. De club is terug te vinden op plek zestien, met 33 punten. Voor de Rode Duivels bij Leicester City is het een ander verhaal, de ploeg begeeft zich nu in de gevarenzone. Rode Duivels Youri Tielemans, Wout Faes en Timothy Castagne hebben de punten hard nodig als zij ook volgend seizoen met Leicester in de Premier League willen uitkomen.