Deila na afloop van Standard-Gent: “Grote verschil was de efficiëntie”

Deila na afloop van Standard-Gent: “Grote verschil was de efficiëntie”

7 mei 2023 om 13:26

Standard hield het hoofd niet boven water in de topper tegen KAA Gent. Het verloor in eigen huis met 1-2. Daarmee is Gent absolute favoriet in de Europe Play-offs. Ronny Deila reageert na afloop van de wedstrijd. 

Deila kijkt tevreden terug op de prestatie van zijn jongens. Het resultaat was er dan wel niet, zijn ploeg heeft volgens de T1 gestreden tot de laatste minuut. "Ik denk dat onze prestatie echt goed was. We hadden enkele mogelijkheden, maar helaas maakten we onze kansen niet af”, klinkt het bij de Noor. “Zij creëerden niet meer kansen dan wij... maar zij maakten wel twee doelpunten.”

Deila erkent verder de kwaliteiten die Gent in haar team heeft lopen. “De tegenstander van vanavond heeft veel kwaliteiten. We verloren de wedstrijd in beide helften. Het grote verschil van de avond was de efficiëntie”, aldus Deila. “De vorige wedstrijden waren al erg close tegen Gent. Ik denk dat we vanavond beter verdienden. De ploeg is ondanks alles vooruitgegaan, dat is een positief punt", vertelde Deila, geciteerd door RTBF.

"We moeten erin blijven geloven. Als mijn geheugen me niet in de steek laat, verloor Gent al punten tegen Cercle Brugge. Het is aan ons om de punten te pakken tegen Westerlo. Als alles op de laatste wedstrijd aankomt, zullen we er alles aan doen om het Europese ticket te halen", aldus de coach van Standard.