Overmars: 'Vermeeren (Antwerp) kan zo tussen Xavi en Iniesta staan'

Overmars: 'Vermeeren (Antwerp) kan zo tussen Xavi en Iniesta staan'

6 mei 2023 om 13:32

Marc Overmars is onder de indruk van Arthur Vermeeren. De pas achttienjarige controleur behoorde ook in de topper tegen Union Siant-Gilloise (0-2 winst) weer tot de uitblinkers van Royal Antwerp FC.

Volgens Overmars is de ranke middenvelder wel degelijk een 'sterk en pezig kereltje'. In Het Laatste Nieuws vraagt Marc Degryse of Vermeeren hem aan een jonge Clarence Seedorf of Frenkie de Jong doet denken uit zijn Ajax-tijd. "Het is altijd gevaarlijk om te vergelijken, maar als ik Arthur zie voetballen, denk ik: hij kan zo tussen Xavi en Iniesta staan", reageert de technisch directeur van The Great Old.

"Ik heb Iniesta zien opgroeien bij Barcelona – ik zat naast hem in de kleedkamer. Wel, Arthur is net zo intelligent. Hij pikt het op en doet er iets mee", vervolgt Overmars. "Ik heb geen schrik als hij de bal krijgt, want in negen van de tien keer doet hij er iets goeds mee. In een team zoek je altijd naar veiligheid en vertrouwelijkheid. Arthur heeft dat talent."

Degryse concludeert dat Van Bommel niet alleen Vermeeren beter maakt, maar dat heel Antwerp stappen zet. "Af en toe zet ik Mark een beetje op scherp", stelt een geamuseerde Overmars. "Jij bent een Italiaanse coach, hé, zeg ik dan. Alles moet altijd goed staan. Daar is hij heel erg mee bezig. Maar dat we bijna geen doelpunten tegen krijgen en zo degelijk zijn, is dan natuurlijk weer zijn verdienste."

Overmars vertelt ook dat Calvin Stengs graag bij Antwerp wil blijven. De voormalig AZ-smaakmaker wordt gehuurd van OGC Nice.