Antwerp wint van Union

Antwerp stijgt naar tweede plek na knappe zege tegen matig Union

3 mei 2023 om 22:22
Laatste update: 3 mei 2023 om 22:23

Royal Antwerp FC heeft in de strijd om de titel een bijzonder goede zaak gedaan en slaagde er na de bekerwinst in om voor een tweede keer op rij successen te boeken in Brussel. Op bezoek bij Union had het genoeg aan een sterke eerste helft om met 0-2 te winnen.

Na een lange studieronde waarin Royal Antwerp FC nog wat leek te moeten bekomen van de bekerfinale en Union amper een goed aanval bij elkaar wist te knutselen, barstte het geweld na twintig minuten voetballen dan toch helemaal los in de topper.

Antwerp wist voor het eerste echt grote gevaar te zorgen en na een knappe aanval ook meteen te scoren. Jurgen Ekkelenkamp bracht The Great Old op voorsprong en liet de bezoekende supporters voor het eerst een feestje vieren.

Union zocht daarop nog nar een gelijkmaker, met onder andere de roep om een penalty, maar ging tien minuten later helemaal onderuit. Mandela Keita kreeg van Mark van Bommel een basisplek en bedankte voor het vertrouwen door Antwerp na een half uur voetballen op 2-0 te zetten. Dat was ook de ruststand.

Karel Geraerts greep bij de rust stevig in en bracht maar liefst drie nieuwe jongens op het veld. El Azzouzi, Terho en Puertas moesten voor het verschil gaan zorgen tegen Antwerp. Union toonde ook een ander gezicht en bracht flink wat energie op het veld, maarde beste kansen bleven voor de bezoekers.

Ondanks de goede intenties van Union had het moeite om de muur van Antwerp te doorbreken en Jean Butez echt aan het werk te zetten. Voor Antwerp was die 0-2 goed genoeg en zocht het enkel via snelle tegenaanvallen nog naar een doelpunt. De vele wissels deden echter geen goed aan de partij en veel viel er niet meer te beleven. Het bleef 0-2.

Door de winst stijgt Antwerp over Union naar een tweede plek in de stand en komt het tot op twee punten van leider KRC Genk te staan. Union zakt naar de derde plek en heeft nu drie punten achterstand op Genk.