'FC Barcelona overweegt deelname aan Aziatische Champions League'

2 mei 2023 om 13:02

Met een mogelijke Champions League-uitsluiting in het achterhoofd zoekt FC Barcelona naar mogelijkheden om in andere internationale toernooien mee te spelen. De club zou daarbij het oog hebben laten vallen op de Aziatische Champions League. 

Waar Barcelona in La Liga op sportief vlak een stabiel jaar kent, rommelt het op financieel vlak. De club heeft grote schulden en dreigt, mocht het schuldig worden bevonden door de UEFA, volgend seizoen uitgesloten te worden van de Champions League na aanleiding van het corruptieschandaal.

Mocht Barça daadwerkelijk geschorst worden, dan wil het proberen om elders internationale wedstrijden te spelen. Dat meldt het Spaanse Sport. De focus ligt daarbij op Azië, waar ook elk jaar een CL-editie wordt afgewerkt. Sport acht de kans dat dat uiteindelijk gebeurt overigens niet groot, maar ziet ook in dat dat wel eens de financiële redding kan zijn voor de Spaanse grootmacht, als het het Europese miljardenbal misloopt.

Het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de club in het corruptieschandaal duurt naar alle waarschijnlijkheid nog enkele maanden.