Nike en Union SG gaan samenwerken, nieuwe kledingpartner vanaf seizoen 2023-2024

Nike is de nieuwe kledingpartner van Union SG vanaf komend seizoen

1 mei 2023 om 14:40
Laatste update: 1 mei 2023 om 14:49

Union SG heeft een nieuwe kledingpartner en dat is niet de minste. Het bekende kledingbedrijf Nike gaat wedstrijd- en trainingskleding voorzien voor het eerste team, U23, de damesteams en ook voor de gehele jeugddivisie. De samenwerking duurt in ieder geval drie seizoenen. Dat meldt Union SG via de officiële kanalen.

Het gaat om op maat gemaakte wedstrijdtenues die Nike zal gaan ontwikkelen. "Samenwerken met Nike benadrukt nog meer onze ambities om te groeien", vertelde voorzitter Alex Muzio. "Met Nike vinden we ook een partner die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan ​​via het 'Move To Zero'-programma. Het is een ambitie die we met Union Inspires ook onderschrijven", voegde Muzio toe aan de redenen om met het kledingbedrijf in zee te gaan.

De producten van Nike zullen gemaakt worden van gerecyled polyester en overproductie zal worden beperkt. Waar clubs normaliter een wedstrijdtenue één seizoen dragen en dan overgaan tot een nieuwe ontwerp, gaat het in dit geval om twee seizoenen.

"Met Union Soixante hadden we dit seizoen de laagste prijzen voor een wedstrijdshirt van alle Belgische clubs en dat trof een snaar bij onze fans. We zullen daarom de aankoopprijs voor een replica Union Nike shirt beperken. Een shirt zonder bedrukking kost in onze (online)shop niet meer dan 70 euro en behoort daarmee nog steeds tot de laagste prijsklasse in de Jupiler Pro League", zei Muzio over het vasthouden aan de relatief lage prijzen voor de voetbalshirts van Union.

"Wij als Nike zijn trots om de nieuwe leverancier van Union Saint Gilloise-kleding te worden. Union heeft een unieke historie in het Belgische voetbal en laat de laatste jaren weer mooie resultaten zien op en naast het veld. Samen met de focus op vrouwenvoetbal, de community & duurzaamheid voelt dit voor ons als een geweldige match", wist Simon Rutgers van Nike Football Partnerships te vermelden over de samenwerking tussen Nike en Union.

Union zal de Play-Offs afmaken in de huidge shirts. Aankomende woensdag wacht de match tegen Royal Antwerp FC en zaterdag strijdt Union tegen Club Brugge.