Antwerp wint beker na finale tegen KV Mechelen

Antwerp mag vierde beker in clubgeschiedenis vieren na winst tegen KV Mechelen

30 april 2023 om 16:26

Royal Antwerp FC heeft de eerste prijs van het seizoen beet na een zoutloze bekerfinale tegen KV Mechelen. Het had genoeg aan een penaltydoelpunt van Vincent Janssen en een counterdoelpunt van Michel-Ange Balikwisha om de overwinning over de streep te trekken. Het werd 0-2.

In een uitgelaten Koning Boudewijnstadion begon Royal Antwerp FC met het meeste initiatief aan de partij en ging het ook vol op zoek naar dat vroege doelpunt en probeerde het KV Mechelen helemaal naar achteren te drukken. Dat zorgde echter ook voor enkele foutjes en daarbij horende gele kartonnen.

De echte peper in de wedstrijd was echter ver te zoeken en het bleef voor beide ploegen vooral een nerveuze bedoening, zonder de doelmannen van hun tegenstander aan het werk te zetten.

Antwerp bleef wel aanvallende intenties tonen en werd daar uiteindelijk ook voor beloond. Na een late interceptie werd Jürgen Ekkelenkamp in het strafschopgebied ten val gebracht. De daarop volgende penalty werd iets na het half uur ook in doel geschoten door Vincent Janssen: 1-0. Kansjes voor Schoofs net voor rust konden niet meer voor een gelijkmaker zorgen.

KV Mechelen moest in de tweede helft een ander gezicht tonen en haalde Lavalée van het veld. Het trok het spel ook naar zich toe en leek aanvankelijk een andere ploeg te zijn dan die van de eerste helft. De kansen waren echter voor The Great Old, dat Coucke aan het werk kon zetten.

Ondanks dat goede begin van de tweede helft zakte KV Mechelen ook terug weg uit de partij en wist het aanvaller Storm en Mrabti amper te bereiken. Ook invaller Da Cruz kon de bakens niet meer verzetten voor Malinwa.

In de partij die stilaan op wandeltempo vooruit ging moest er ingegrepen worden en dat had coach Steven Defour ook begrepen. Hij bracht Boli Bolingoli op het veld, die voor meer aanvallende intenties moest zorgen.

Antwerp zag twintig minuten voor tijd uiteindelijk ook nog Janssen en Pacho uitvallen met een blessure, maar dat bracht KV Mechelen niet meer in de partij. Tien minuten voor tijd was het na een vlijmscherpe counter uiteindelijk toch boeken toe en zorgde Balikwisha voor de 0-2 eindstand.