'Real Madrid heeft plan om Bellingham te kopen'

'Real Madrid komt met plan om Bellingham naar Spanje te halen'

27 april 2023 om 20:20

Real Madrid hoopt met een speciale strategie Jude Bellingham definitief naar Spanje te brengen. Het negentienjarige talent staat vol in de belangstelling van clubs in de Premier League, maar De Koninklijke willen dezelfde truc toepassen die vorige zomer voor Aurélien Tchouaméni werd ingezet. 

Het Spaanse MARCA schrijft dat Real en Borussia Dortmund na tien maanden aan onderhandelingen nog steeds geen akkoord hebben bereikt. De Engelsman moet ruim honderd miljoen euro kosten en alleen Liverpool FC en Manchester City worden als andere mogelijke kandidaten genoemd om de tiener in te lijven.

De Koninkijke is van plan de komende dagen een afgevaardigde richting Duitsland te sturen om Bellingham persoonlijk te overtuigen, zonder inmengen van Dortmund. Real paste dezelfde strategie toe bij Tchouaméni en nam een shirt van de club mee voor de speler, die lange tijd onderweg leek naar de Premier League. Onder meer Chelsea en Liverpool waren gecharmeerd van de middenvelder, maar de Fransman koos Real.

Bellingham staat al jaren te boeken als enorm talent en is bezig aan een topseizoen bij Borussia Dortmund. De Duitse club is koploper in de Bundesliga. Bellingham liet zich ook van zijn beste kant zien tijdens het WK in Qatar bij de nationale ploeg van Engeland.