Anderlecht-CEO Fredberg gaf aan dat Riemer de trainer van volgend seizoen is

Anderlecht-CEO Fredberg duidelijk: "Riemer is de juiste man voor volgend seizoen"

26 april 2023 om 07:20
Laatste update: 26 april 2023 om 09:15

Het is ongebruikelijk, maar het seizoen zit er dit jaar vroeg op voor RSC Anderlecht. Paars-wit werd 11e in de Jupiler Pro League en speelt daardoor geen Play-Offs. CEO Jesper Fredberg ging in op de positie van trainer Riemer na dit teleurstellende resultaat.

''Ja, hij is de juiste man voor volgend seizoen'', vertelde de CEO van Anderlecht over de Deense trainer aan Sporza. Riemer kwam 2 december 2022 in dienst en Anderlecht stond er toen niet al te rooskleurig voor in het Jupiler Pro League-klassement.

''Ik mag niet alleen afgaan op de matchen, maar ik moet ook kijken naar wat er hier gebeurt. Het zou te zwartwit zijn om te evalueren op basis van de resultaten. En er zijn ook positieve zaken waar we op kunnen bouwen'' aldus Fredberg die ook kijkt naar andere factoren dan resultaten.

Riemer stond tijdens dit seizoen 24 wedstrijden aan het roer van Paars-wit in de Jupiler Pro League, de Conference League en de Beker van België. In totaal won Anderlecht er daar 10 van, speelde paars-wit 6 keer gelijk en verloor Anderlecht 8 keer.