Charleroi houdt KRC Genk op gelijkspel, maar haalt PO2 nét niet

Charleroi houdt leider KRC Genk op gelijkspel, maar haalt PO2 nipt niet

23 april 2023 om 20:30
Laatste update: 23 april 2023 om 20:51

Sporting Charleroi nam het thuis op tegen KRC Genk. De Carolo's streden volop voor een plek in de top acht terwijl de Limburgers de reguliere competitie als leider wilde afsluiten. Uiteindelijk werd het 2-2 waardoor Charleroi net uit de boot valt voor Play-Off 2. Cercle won op het veld van Zulte Waregem. KRC Genk is de winnaar van het regulier seizoen dankzij een beter doelsaldo dan Union SG.

De wedstrijd tussen Charleroi en KRC Genk schoot uit de startblokken. De uitploeg kwam na twee minuten al op voorsprong dankzij Mark McKenzie. De assist kwam op naam van Mike Tresor, al zijn 21e van het seizoen. Lang kon KRC Genk niet genieten van die voorsprong want amper een minuut later stonden de bordjes alweer gelijk. Isaac Mbenza rondde een counter knap af.

De wedstrijd ging vervolgens op en neer met McKenzie die een kans kreeg, maar Koffi kon redden. In minuut 21 kon Bayo vrij inkoppen, maar Maarten Vandevoordt hield de bal knap uit zijn doel. Zorgane was ook dicht bij de voorsprong, maar zijn plaatsbal zoefde net naast. Toch kwam de uitploeg weer op voorsprong. Mbwana Samatta maakte de 1-2.

Charleroi kwam met grote druk uit de kleedkamer. Na enkele kansen en een knappe redding van Vandevoordt kon het meteen gelijkmaken. Nkuba zorgde voor de 2-2. Charleroi ging vervolgens vol op zoek naar de voorsprong en een plek in de top acht, maar het bleef bij 2-2. Op het veld van Zulte Waregem kwam de thuisploeg tegen Cercle Brugge ook op 2-2, maar in de slotfase trok Groen Zwart alsnog aan het langste eind: 2-3.

Daardoor springt Cercle Brugge over Charleroi naar plek acht. KRC Genk sluit het reguliere seizoen wel af als leider. Het telt evenveel punten en gewonnen wedstrijden als Union SG, maar het heeft een beter doelsaldo.