Vertonghen "Uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat we de penalty’s haalden"

20 april 2023 om 23:31

Het Europese avontuur van RSC Anderlecht is voorbij. Paars-wit verloor donderdag met strafschoppen van AZ. Volgens Jan Vertonghen mocht Anderlecht blij zijn dat het de 120 speelminuten overleefde. 

"We hebben thuis hard gewerkt om die 2-0 veilig te stellen. Dan kwamen we met goede bedoelingen naar hier, maar na dik tien minuten kregen we twee goals tegen. Uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat we de penalty’s gehaald hebben", aldus de aanvoerder van Anderlecht bij Het Laatste Nieuws.

Anderlecht kwam heel slecht uit de startblokken in Alkmaar. "Ik heb niet meteen een verklaring voor onze mindere prestatie. We maakten dezelfde fouten als in de vorige duels, zoals tegen Genk. En dat wordt afgestraft. Ook aan de bal was het vandaag niet goed genoeg."

Voor Vertonghen is het een bittere pil. "Deze uitschakeling zal hard aankomen bij onze jonge groep, zeker door de uitgangspositie die we hadden. Voor mij was het wellicht de laatste kans om een Europese halve finale te halen. Dat doet heel veel pijn. De andere jongens kunnen dit misschien nog eens meemaken."