De Bruyne en Haaland klaren klus voor City, Courtois en Real wachten

De Bruyne en Haaland klaren klus voor City, Courtois en Real wachten

19 april 2023 om 23:00
Laatste update: 19 april 2023 om 23:07

Manchester City heeft Bayern München definitief uit de Champions League geknikkerd. De Engelsen begonnen met een riante uitgangspositie aan de return in München, die ze met 1-1 gelijkspeelden. City stoot daardoor door naar de halve finale van de Champions League. Kevin De Bruyne speelde 88 minuten en gaf een assist. De VAR speelde een hoofdrol met twee dubieuze strafschopbeslissingen.

In Manchester boekte City een week eerder een 3-0 zege na een overtuigende slotfase. Bayern moest daardoor hopen op een wonder, om alsnog naar de halve finale te kunnen. Bij Der Rekordmeister verscheen Matthijs de Ligt aan de aftrap, terwijl Nathan Aké zoals gewoonlijk mocht starten bij City. De twee zagen Bayern het initiatief grijpen in de beginfase, wat leidde tot een grote kans voor Leroy Sané.

Twee minuten later leek Dayot Upamecano, die in de heenwedstrijd verschrikkelijk voor de dag kwam, echter rood te pakken bij Bayern. De Franse stopper haalde de doorgebroken Erling Haaland neer, maar die beslissing werd teruggedraaid omdat de City-spits buitenspel stond. Een klein kwartier later kreeg diezelfde Haaland de uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter na een dubieuze handsbal van Upamecano, maar de Noor schoot hoog over.

Vlak voor rust kon Bayern de openingstreffer nog even ruiken, maar desondanks stond de brilstand tijdens de pauze nog op het scorebord. In het tweede bedrijf was Haaland wel trefzeker op assist van De Bruyne: opnieuw liet Upamecano zich in de luren leggen, waarna Matthijs de Ligt net te laat kwam om het schot van de goalgetter te stoppen. Vanaf dat moment was het tweeluik gespeeld.

In de 83ste minuut kwam Bayern ook nog op gelijke hoogte, doordat Joshua Kimmich vanaf elf meter wel raak schoot. Daardoor eindigde het duel in München in 1-1. De tegenstander in de halve finale is het Real Madrid van Thibaut Courtois en Eden Hazard.