Courtois kust Real-embleem voor aanhang Chelsie dat hem al jaren snake noemt

Courtois kust Real-embleem na provoceren van Chelsea-fans in Champions League-duel

19 april 2023 om 07:15
Laatste update: 19 april 2023 om 07:24

Real Madrid won gisteren 0-2 van Chelsea en daarmee gaat de ploeg van Thibaut Courtois door naar de halve finale van de Champions League. Voor de doelman was het een veelbewogen avond op Stamford Bridge. Fans lijken het vertrek in 2018 van Chelsea naar Real Madrid nog steeds niet te hebben verwerkt.

Real Madrid begon aan de match met een 2-0 voorsprong na het duel in Bernabeu. Courtois, die 5 jaar geleden wegging bij Chelsea, kreeg echter geen warm welkom bij zijn terugkomst naar Stamford Bridge.

Na het eerste fluitsignaal moest de doelman wanklanken aanhoren bij elk balcontact. Courtois pakte de fans terug door het embleem van Real Madrid op het shirt te kussen na het einde van de eerste helft.

Courtois kon echter wel op steun rekenen van zijn ploeggenoten. Na een poging van Chelsea-verdediger Marc Cucurella bracht de Rode Duivel knap redding, waarna de keeper felicitaties kreeg van ploegmaats. Ook supporters in het uitvak lieten van zich horen door Courtois toe te zingen.

Naast Real Madrid drong AC Milan ook door tot de halve finales van de Champions League. Woensdagavond worden de andere twee teams bekend voor de halve finales. Dan strijden Bayern Munchen en Manchester City tegen elkaar. Ook nemen Internazionale en Benfica het tegen elkaar op.