NXT verliest van Beerschot

Gehavend Club NXT heeft geen verhaal tegen sterk Beerschot

14 april 2023 om 21:49

Een gehavend Club NXT is er vrijdag niet in geslaagd om de goede vorm in de Promotie Play-Offs voor te zetten. Tegen een oppermachtig K. Beerschot V.A gingen de jonkies van Club Brugge met 4-0 onderuit.

Bij Club NXT opnieuw geen Romeo Vermant, Cisse Sandra en Kyriani Sabbe, die in actie moeten komen voor de A-ploeg, terwijl ook Daniel Perez er niet bij was door een schorsing en Shion Homma nog steeds afwezig is. Flink wat veranderingen voor de jonge Bruggelingen, die toch het best uit de startblokken schoten tegen Beerschot.

Het bleek echter een lange studieronde te gaan worden in de partij, met twee evenwichtige ploegen die elkaar amper ruimte gaven om tot voetballen te komen. De eerste echt grote poging van Beerschot was wel meteen raak. Een goed schot van Verlinden kon niet worden gestopt door Maton – die Shinton verving – en zorgde voor de 1-0 voorsprong van de thuisploeg.

De jongens van NXT, met een bijzonder zwakke Servais op kop, hadden het moeilijk om zich terug in de partij te knokken en gaven de wedstrijd helemaal uit handen. Beerschot bleef bijzonder gevaarlijk en wist na een makkelijk gegeven penalty van scheidsrechter Bert Put uiteindelijk nog te scoren via Baeten: 2-0.

Ook in de tweede helft bleef Beerschot de gevaarlijkste ploeg, al hoopte NXT met enkele goede aanvalsgolven toch die aansluitingstreffer te vinden. Die kwam er niet, maar wel een doelpunt van Beerschot. De overmacht van de Antwerpenaren zorgde halfweg de tweede helft uiteindelijk ook voor de 3-0.

Club NXT had geen antwoord meer op de Kielse Ratten, die uiteindelijk nog een vierde treffer vonden en via Koshi de 4-0 eindstand op het scorebord konden zetten.