Riemer houdt de focus bij Anderlecht: “Er is niet gevierd in de kleedkamer”

Riemer houdt de focus bij Anderlecht: “Er is niet gevierd in de kleedkamer”

14 april 2023 om 08:46

RSC Anderlecht won in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Conference League met 2-0 van AZ. Brian Riemer reageerde na afloop tegenover Het Nieuwsblad.

Riemer houdt iedereen scherp bij Anderlecht. “We leverden een goeie prestatie, maar er is niet gevierd in de kleedkamer. Er is gewoon even geapplaudisseerd. Alle spelers beseffen heel goed dat ze ondanks deze zege nog niets gewonnen hebben. Volgende week in Nederland starten we wat mij betreft gewoon weer met 0-0.”

AZ kreeg niet veel kansen tegen een sterk paars-wit. “Het is goed dat we ook in deze kwartfinale amper een grote kans weggaven in 95 minuten. Hoe vaak valt dat voor in zo’n Europese wedstrijd. Toch is elke match anders. We gaven deze ploeg wel een duidelijke structuur waarop het altijd kan terugvallen en we zorgden ook voor teamspirit.”

De verdediging van Anderlecht staat als een huis. “Iemand als Jan Vertonghen heeft zijn draai hier helemaal gevonden. Hij ziet het project van Anderlecht nu helemaal voor zich en voetbalt als een 25-jarige. Meer kan ik van hem niet vragen.”