Leverkusen en Union spelen gelijk

Union overtuigt in Leverkusen, maar geeft winst in het slot nog uit handen

13 april 2023 om 22:47

Union SG mag blijven dromen van een Europese halve finale na een goed resultaat tegen Leverkusen. Het leek op weg naar een knappe winst tegen de Duitse ploeg, maar pakte in het slot toch nog een tegendoelpunt. Het werd 1-1.

Union SG heeft al een Europees sprookje achter de rug en hoopte dat tegen Bayer Leverkusen te kunnen voortzetten. Geen makkelijke klus, al bewees Union dit seizoen in Europa al stevig te kunnen verrassen.

Beide ploegen leken ook niet van plan om achteruit te leunen en gingen vol voor een doelpunt. Union was alvast de gelijke van Leverkusen en kwam na een kwartier voetballen bijna op voorsprong. Een lobje van Lazare kaatste tegen de deklat. Daarop was ook Victor Boniface dicht bij een openingsdoelpunt, maar hij kreeg de bal niet voorbij Hradecky.

Union bleef maar kans na kans creëren en raakte via Kandouss iets na het half uur nog eens de lat. De Brusselaars verdienden stilaan een doelpunt, maar kregen de bal voor de rust niet meer in doel. Het bleef 0-0 tegen een Leverkusen, dat in het slot via Hincapié en Diaby ook nog gevaarlijk wist te zijn.

Een nieuwe helft voor Union, waarin het ook meteen wist te overtuigen. Al vroeg in de tweede helft kon de onvermijdelijke Victor Boniface dan toch zijn doelpuntje meepikken en de Brusselaars op een verdiende voorsprong brengen.

Ook na de voorsprong bleef Union het spel domineren en was het via onder andere Vertessen nog gevaarlijk. Leverkusen wist zich uiteindelijk wel terug in de wedstrijd te knokken en zorgde voor enkele hete standjes voor doel te zorgen, zonder de bal ook echt tussen de palen te krijgen.

Het leek niet de avond van Leverkusen te gaan worden, maar in de laatste tien minuten van de partij wist goudhaantje Florian Wirtz dan toch voor de 1-1 te zorgen, waar het uiteindelijk bij bleef.