Anderlecht wint van AZ

Anderlecht zet eerste stap richting halve finale na knappe winst tegen AZ

13 april 2023 om 22:51
Laatste update: 13 april 2023 om 23:18

RSC Anderlecht heeft een uitstekende stap gezet voor de halve finales van de Conference League. Het wist te overtuigen tegen een zwak AZ, dat geen verhaal had tegen de Brusselaars. Het werd 2-0.

Met Anderlecht en AZ tegenover elkaar kregen we nog eens en ouderwetse België – Nederland in Europa. Een partij waarin vooral AZ goede herinneringen aan overhoudt aangezien het nog nooit verloor van de Brusselaars, die in deze wedstrijd rekenden op Islam Slimani en Lior Refaelov.

De wedstrijd begon bijzonder gelijk opgaand, met twee ploegen die vooral zochten naar een opening, maar het moeilijk hadden om echt kansen bij elkaar te voetballen. De eerste echte kans voor Anderlecht was wel meteen raak. Na een goede voorzet van Dreyer kwam de bal tot bij Murillo, die de bal voorbij Ryan (ex-Club Brugge en KRC Genk) kopte.

Ook daarop bleef Anderlecht gevaarlijk en slaagde AZ er maar niet in om zich echt in de partij te knokken. Een doelpunt viel er uiteindelijk ook niet meer in die eerste helft.

AZ had wat recht te zetten in die tweede helft en ging al vroeg op zoek naar een gelijkmaker. Pavlidis kreeg een unieke kans op de treffer. Verbruggen hield de Brusselaars recht, al bleek de Griek ook buitenspel te staan.

De Nederlanders hadden alvast stevig hun zinnen gezet op een gelijkmaker en wisten enkele goede kansen bij elkaar te spelen. Het probeerde Anderlecht helemaal bij de keel te grijpen en geen ruimte meer tot voetballen te geven, wat uiteindelijk toch niet lukte.

Terwijl Anderlecht het steeds moeilijker kreeg om kansen bij elkaar te voetballen, wist het wel te scoren. Twintig minuten voor tijd scoorde Majeed Ashimeru op aangeven van Amuzu de 2-0 en schoot hij paars-wit naar de overwinning. Een laat slotoffensief van AZ kwam er ook niet, waardoor het bij die 2-0 bleef.