Gent speelt gelijk tegen West Ham

KAA Gent mag blijven hopen op halve finale na verdiend gelijkspel tegen West Ham

13 april 2023 om 20:40

KAA Gent werd bestempeld als een vogel voor de kat, maar is er donderdag in geslaagd om een behoorlijk resultaat neer te zetten tegen West Ham United. Het kwam op het einde van de eerste helft op een 0-1 achterstand, maar wist dat nog om te zetten in een 1-1 gelijkspel.

Bij West Ham United werd een B-elftal verwacht tegen KAA Gent en David Moyes besloot ook om enkele andere jongens toch een kans te geven. Toch stond er met onder andere Declan Rice wel een grote naam in de basiself. Een stevige klus dus voor KAA Gent, dat zeker de voet naast The Hammers kon zetten.

De Londenaars dicteerden de wet in het begin van de partij en gingen al vroeg op zoek naar die openingstreffer, maar zagen Gent zich terug in de wedstrijd knokken en zelfs de beste kansen krijgen. Vooral op hoekschoppen wisten de Buffalo's de meeste kansen te versieren, al stond het vizier nog niet scherp genoeg om doelman Areola ook echt aan het werk te zetten.

Aan de overzijde gebeurde dat uiteindelijk wel. Een simpele hoekschop glipte uit de handen van Davy Roef, die de bal via Aguerd uiteindelijk ook in doel zag belanden. Voor Roef en Gent kwam er echter een miraculeuze ontsnapping en zag de VAR een handsbal van de Marokkaan. Toch kon Gent niet met een gelijke stand de rust in en zag het in de extra tijd Danny Ings uiteindelij toch nog de 1-0 scoren.

Voor de Buffalo's was het belangrijk om in eigen huis nog een gelijkmaker te vinden, al had de thuisploeg het aanvankelijk niet makkelijk tegen West Ham. De bezoekers bleven baas, maar kregen uiteindelijk toch een klap te verwerken.

Iets voor het uur wist Gent vanuit het niets dan toch die gelijkmaker te scoren na een knappe aanval. Castro-Montes kon ploegmakker Hugo Cuypers vinden, die de bal voorbij Areola kreeg. De vlam in de pan in de Ghelamco Arena, dat zich nu helemaal achter de ploeg wist te zetten.

De Buffalo's hadden de partij uiteindelijk ook helemaal in handen en verdienden stilaan meer dan dat ene doelpuntje. Tien minuten voor tijd kon Orban doelman Areola nog verslaan met een omhaal, maar belandde zijn poging op de deklat. Na een blunder van Okumu werd het nog even warm voor Gent, waardoor Piatkowski er de noodrem bij moest halen en in het absolute slot de rode kaart pakte. Ook hier hielp de VAR een handje en kwam de scheidsrechter terug op zijn beslissing. Een doelpunt viel er ook niet meer, het bleef 1-1.