Galtier beschuldigd van racisme

Galtier nog meer onder druk: PSG-trainer beschuldigd van racisme

12 april 2023 om 14:09

Christophe Galtier staat behoorlijk onder druk bij Paris Saint-Germain. De Franse trainer, die ook op sportief vlak de nodige kritiek over zich heen krijgt, zou zich schuldig hebben gemaakt aan racisme toen hij nog trainer was van OGC Nice.

Dat komt naar voren uit een e-mail van Laurent Fournier, voormalig technisch directeur van Nice. Die mail is nu in handen van RMC Sport. Fournier laat daarin aan Dave Brailsford, directeur voetbalzaken van de club, weten dat Galtier hem had toevertrouwd dat er 'niet zoveel zwarten en moslims' in het team kunnen spelen.

"Hij zei tegen me dat hij de avond ervoor naar een restaurant was gegaan, en dat iedereen over hem heenviel om te zeggen dat Nice een team vol zwarte spelers heeft.' Galtier zou van mening zijn geweest dat de supporters van Nice zich om die reden niet zouden kunnen identificeren met het elftal. 

Het nieuws van RMC Sport maakt de tongen los in Frankrijk. PSG heeft nog niet gereageerd, maar volgens de lokale krant Le Parisien zou voorzitter Nasser Al-Khelaïfi inmiddels wel opdracht hebben gegeven voor een intern onderzoek.