Genk verliest van Standard

Titelambities Genk krijgen knauw na pijnlijke nederlaag tegen Standard

9 april 2023 om 20:27

KRC Genk blijft de mindere vorm na nieuwjaar voortzetten en heeft ook in Luik een nieuwe klap te verwerken gekregen. Twee doelpunten van Phillip Zinckernagel waren voor de Rouches genoeg om een driepunter te pakken tegen de titelkandidaat: 2-0.

Na het puntenverlies van Union kon KRC Genk in de strijd om de titel een bijzonder goede zaak doen en kon het bij winst nog wat meer voorsprong nemen op de nummer twee in de stand. Bij de Limburgers verraste coach Wouter Vrancken ook door Yira Sor in de spits te zetten in plaats van de zieke Aly Samatta, al pakte die keuze niet al te best uit.

Het eerste half uur zorgde vooral voor veel strijd, maar weinig kansen. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte tot voetballen en leken ook niet snel een tegendoelpunt te gaan slikken. Daar kwam iets na het halve uur dan toch verandering in.

Na knap voorbereidend werk van Ohio kwam de bal tot bij Zinckernagel, die niet twijfelde en de Rouches op voorsprong bracht. Nog geen minuut later kreeg Standard nog een strafschop na een fout van Preciado. De elfmeter werd feilloos omgezet door Zinckernagel: 2-0 bij de rust.

Na de pauze moest Genk uit een ander vaatje tappen, maar het kreeg al snel een nieuwe tegenslag te verwerken en zag Sor uitvallen met een blessure. Aan de overzijde moest ook Zinckernagel met een blessure naar de kant.

Ondanks de dubbele achterstand gaf Genk zich niet gewonnen en bleef het zoeken naar die aansluitingstreffer. Het verhoogde het tempo wat, al wist het dat niet om te zetten in echt grote kansen.

In het slotoffensief kwamen er via Paintsil, Heynen en Trésr wel enkele goede mogelijkheden om die aansluitingstreffer te scoren tegen Standard, dat het bijzonder moeilijk had. De Rouches hielden echter stand en de 2-0 bleef op het scorebord staan.