Voorzitter Burnley in de wolken met Kompany: “Een complete verrassing”

Voorzitter Burnley in de wolken met Kompany: “Een complete verrassing”

8 april 2023 om 16:46

Vincent Kompany is met Burnley al zeker van promotie. De voormalige coach van RSC Anderlecht breekt daarmee ook een record in de Championship. Voorzitter Alan Pace is in de wolken.

De preses van Burnley ziet dat Kompany sterk werk heeft geleverd. “Wat Vincent heeft gedaan is iets heel bijzonders. Het is een complete verrassing, want het was niet ons plan. Vincent en ik hebben het er in de zomer over gehad, we hadden onszelf twee of drie jaar gegeven, dat was ons plan. Ik denk dat je hebt gezien dat er veel magie is gebeurd. Dit team is heel goed. Dat hoor je Vincent elke week zeggen. Ze verrassen ons allemaal, elke dag weer. Ze zijn fenomenaal.”

Ook de spelers zijn in de wolken met Kompany. “Hij heeft ons bevrijd, want hij gelooft in ons, hij gelooft dat we goede spelers zijn en wedstrijden kunnen winnen”, citeert Het Nieuwsblad middenvelder Josh Brownhill. “De jongens die hier nog zijn, waren kapot van de degradatie vorig seizoen. We wilden gewoon terug stijgen en ik ben heel blij dat we dat gedaan hebben.”