STVV en Genk vinden geen winnaar in derby

Potige Limburgse derby kent geen winnaar, Genk geeft voorsprong 2 keer uit handen

5 maart 2023 om 15:25

In een bijzonder potige Limburgse derby hebben we dan toch geen winnaar gekregen. Aly Samatta bracht KRC Genk tot twee keer toe op voorsprong, maar STVV slaagde er telkens in om voor een gelijkmaker te zorgen: 2-2.

Al voor de partij klonk het meermaals dat het een pittige wedstrijd durfde te gaan worden en die woorden kwamen ook uit. KRC Genk had de controle over de partij, maar STVV knokte wel voor elke morzel grond.

Ondanks verschillende pittige overtredingen konden de Kanaries echter geen Genkse voorsprong verhinderen. Na 23 minuten voetballen was het Mbwana Samatta die de bezoekers op voorsprong bracht en de meegereisde supporters voor het eerst kon doen vieren.

Een klap voor STVV, dat het moeilijk had, maar zich zeker nog niet gewonnen gaf. Na flink wat gebeuk zorgde dat uiteindelijk ook voor een gelijkmaker. Net voor rust kwam een vrije trap tot bij Okazaki, die de bal richting Konaté kopte. De middenvelder twijfelde niet en maakte net voor het rustsignaal de 1-1.

Ook in die tweede helft bleef het bijzonder potig en was het overwicht nog steeds voor Genk. Voetballend was het echter misschien niet de mooiste wedstrijd om naar te kijken, met ook amper kansen voor beide ploegen.

Doelpunten vielen er echter wel. Net na het uur kreeg men bij STVV de bal achterin niet weggewerkt en werd dat ook afgestraft door Genk. Samatta kon profiteren en met zijn tweede van de avond Genk weer op voorsprong brengen.

STVV-coach Hollerbach greep daarop in en bracht Hayashi en Hara op het veld bij de Kanaries. Hara kreeg ook een goede kans op de 2-2, maar het was uiteindelijk Gianni Bruno die de bordjes weer op gelijke hoogte kon brengen.

Genk ging daarop nog op zoek naar een volgende treffer, maar zag ook de pas ingevallen Nicolas Castro uitvallen met een blessure na een knie in de rug. Het voetbal werd er niet mooier op, doelpunten vielen er niet meer. Hashioka scoorde nog bijna die 3-2, maar zijn poging belandde op de deklat. Het bleef 2-2.