Sporting Charleroi doet weer meer voor Play-Off 2 na zege op KV Kortrijk

4 maart 2023 om 18:17
Laatste update: 4 maart 2023 om 18:17

Felice Mazzu en Sporting Charleroi doen weer helemaal mee voor Play-Off 2. Het ging zaterdag met 0-1 winnen bij KV Kortrijk. Charleroi sluipt momenteel zelfs de top 8 binnen, al moeten de concurrenten nog spelen.

Kortrijk ontving Charleroi in een goed gevuld Guldensporenstadion. De inzet was dan ook hoog. De Kerels willen zich zo snel mogelijk verzekeren van behoud. Charleroi toonde zich echter wel een lastige klant. Het voetbalde de eerste grote kans bij elkaar, maar Vandenberghe was alert op een schot van Bayo.

KV Kortrijk reageerde en werd niet onder de voet gelopen, maar toch was het Charleroi dat de grootste kansen bij elkaar voetbalde. Op het halfuur liet Stulic de voorsprong liggen. Kortrijk behield wel de organisatie, maar grote kansen bleven nog uit. De eerste helft bleef zo een dode letter.

In de tweede helft kwamen De Kerels dan weer sterk uit de kleedkamers. Avenatti had onmiddellijk een grote kans, maar doelman Koffi was alert. Het spel ging op en neer en de tweede helft werd een aangenaam, maar zenuwachtig schouwspel.

Er waren nu kansen aan beide kanten, maar het was Charleroi dat het eerst het net vond. Badji zette de zebra’s, net een een moment dat KV Kortrijk een voorsprong verdiende, op 0-1. KVK kwam nog met een slotoffensief, maar de elf van Mazzu hielden de deur stevig dicht.

Een jammerlijke nederlaag voor KV Kortrijk, dat stilaan voor het behoud moet gaan vechten. Charleroi duikt dan weer (even) de top acht binnen.