Pletincxk (OHL) droomt van carrière Rode Duivels: “Realistisch genoeg”

Pletincxk (OHL) droomt van carrière Rode Duivels: “Realistisch genoeg”

4 maart 2023 om 15:45

Ewoud Pletinckx heeft al meer dan honderd competitiewedstrijden achter de rug met zijn 22 jaar. De centrale verdediger ging van Zulte Waregem naar OHL en droomt al stiekem van de Rode Duivels.

Pletinckx kijkt eerst uit naar het EK met de beloften in juni. “Deze maand staat een stage op het programma. De kwalificatie is een werk van twee jaar en krijgt hopelijk een mooi vervolg. Ik ben benieuwd wie van de jonge Rode Duivels eventueel mee gaat. Onana, Openda, Verschaeren en De Ketelaere zijn doorgeschoven.”

De verdediger mikt hoog. “Zelf droom ik ook stiekem van een carrière bij de Rode Duivels. Al ben ik realistisch genoeg: eerst een basisplaats hebben bij de beloften. Ik heb stappen vooruit gezet bij OH Leuven en ben rustiger geworden aan de bal. In het begin was het aanpassen.”

Pletinckx wil meer uitvoetballen. “Die opbouw van achteruit houdt risico’s in, maar we creëren er ook kansen door. Tegen Antwerp rukte ik mee op en gaf ik bijna een assist. Misschien moet ik dat vaker doen. Al moet ik eerst plichtbewust mijn verdedigende taak verzorgen”, citeert Het Nieuwsblad.