Apache: 'Perschef van Anderlecht vroeg foto's van Van Eylen niet aan te bieden'

2 maart 2023 om 18:00

Vorig maand nam RSC Anderlecht het in de Conference League op tegen PFK Ludogorets. Bij de reis naar Bulgarije kreeg niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute het gezelschap van zijn vrouw Catherine Van Eylen. Apache schrijft nu dat de perschef van Anderlecht aan Belga vroeg om bepaalde foto's van Van Eylen niet aan te bieden.

Bij verplaatsingen van Anderlecht is er normaal ook een fotograaf van Belga aanwezig. Dat was ook zo op 15 februari. Er worden onder meer foto's gemaakt van Van Eylen, die mee op het vliegtuig stapt. Dat is an sich niet vreemd dat een partner van de voorzitter mee gaat op verplaatsing.

De foto's verschijnen evenwel niet in de media. Apache vindt dat 'opmerkelijk'. 'Want Vandenhaute en zijn vrouw, die tevens sportnieuwsanker is bij VRT, zijn hot news na de publicatie van een ophefmakend artikel in Humo op 7 februari', schrijft de bron.

Apache stelt nu dat het van twee onafhankelijke anonieme bronnen vernam dat: 'de perschef van Anderlecht er bij Belga heeft op aangedrongen om de foto van Van Eylen niet aan te bieden aan de media.' Bij paars-wit willen ze liever de focus op de spelers en de stafleden hebben.

Klaar en duidelijk over gecommuniceerd
Belga bevestigt dat het een foto van Van Eylen uit de database haalde, maar dat dat niet zo verwonderlijk is. "Zoals dat gebruikelijk is bij dergelijke ingrepen, hebben we daar klaar en duidelijk over gecommuniceerd met onze mediaklanten via een Belgaimage Mandatory kill", reageert hoofdredacteur Hans Vandendriessche bij Apache. Belga heeft in zijn database ook gewoon foto's van Van Eylen staan waarop ze te zien is als publiek persoon.