Bayern München deelt mokerslag uit aan Union en is weer koploper

26 februari 2023 om 20:46

Bayern München heeft de verhoudingen in Duitsland flink op scherp gezet. De topper tegen Union Berlin, de volgende tegenstander Union in de Europa League, werd met 3-0 gewonnen.

Union moest donderdag ver gaan om Ajax op de knieën te krijgen. In de problemen kwam Bayern geen moment. De eerste speldenprikjes kwamen van Union, maar na een openingsfase zonder kansen werd er door Der Rekordmeister gescoord. Union slaagde er niet in uit te verdedigen en kort daarna lag de bal in het doel door een kopbal van Eric Maxim Choupo-Moting. Het tot dat moment tandeloze Union slikte voor rust ook de 2-0 van Kingsley Coman en de 3-0 van Thomas Müller, waardoor het al na 45 minuten beslist was.

Dat de tank leeg was bij Union bleek wel in de eerste helft, omdat de ploeg van Fischer er maar niet in slaagde Bayern onder druk te krijgen. In de tweede helft was dat niet anders, maar Bayern leek het na de 3-0 van Müller ook wel welletjes te vinden.

Bayern wint en komt in punten gelijk met Borussia Dortmund (46). Bayern heeft wel een beter doelsaldo.