Cercle Brugge weet niet te overtuigen en raakt niet voorbij tienkoppig Eupen

25 februari 2023 om 20:10

Na een goede prestatie tegen Club Brugge is Cercle Brugge er niet in geslaagd om drie punten te pakken. Net zoals tegen Blauw-Zwart raakte het niet verder dan een gelijkspel tegen KAS Eupen, dat bijna een volledige partij met tien speelde: 2-2.

Na een moeilijk begin kregen we nog een leuke eerste helft te zien tussen Eupen en Cercle Brugge, die vooral voor onverwachte doelpunten konden zorgen. Dat eerste doelpunt kregen we via Stef Peeters, die vanop de stip Eupen op een 1-0 voorsprong wist te brengen.

Lang konden de Panda's daar niet van genieten want niet veel later bracht Abu Francis de bordjes op gelijke hoogte. Het ging nog van kwaad naar erger voor Eupen, dat Brandon Baiye met een terecte rode kaart van het veld gestuurd zag worden.

Eupen gaf zich echter niet gewonnen en bleef zoeken naar doelpunten. Met succes. Nog voor het half uur bracht Konan N'Dri de thuisploeg weer op voorsprong, al wist Ayase Ueda net voor rust toch opnieuw tegen te prikken.

Een leuke eerste helft, maar die tweede helft zorgde niet voor hetzelfde verhaal. Cercle Brugge was daarin wel de beste ploeg en wist de beste kansen bij elkaar te spelen, maar op een afgekeurd doelpunt van Marcelin na bleef het grote gevaar toch uit.

In het absolute slot wist uiteindelijk ook Eupen zich te tonen en toonde vooral Gassama zich het gevaarlijkst. De speler van Eupen wist in de laatste minuut ook te scoren, maar zag zijn treffer ook afgekeurd worden: 2-2.