De Witte nuanceert 'Te Koop-verhaal' van KAA Gent: 'Club versterken, niet cashen'

De Witte nuanceert 'Te Koop-verhaal' van KAA Gent: 'Club versterken, niet cashen'

11 februari 2023 om 19:22

Zaterdag kwam naar buiten dat KAA Gent te koop staat. Ivan De Witte heeft nu gereageerd op het nieuws. Volgens de voorzitter heeft hij nog altijd het beste voor met de club en klopt het niet helemaal dat KAA Gent in het uitstalraam staat.

Volgens De Witte staat er geen bordje 'Te Koop' aan de Ghelamco Arena, maar klopt het wel dat de club op zoek is naar geld en dus een investeerder. "Een kapitaalsverhoging moet concreet geregeld worden en als iemand veel geld investeert, zal die ook wel iets te zeggen willen hebben", stelt de voorzitter van KAA Gent in Sportwereld.

De Witte stipt aan dat hij al maanden op zoek is naar extra middelen voor zijn ploeg. De voorzitter stelt dat iedereen op zoek is naar kapitaalsverhogingen. Bij Gent willen ze de trein niet missen. "Ik wil vooral de club versterken, daar druk ik op. Het doet me pijn dat er geïnsinueerd wordt dat Michel Louwagie en ik willen cashen."

De toekomst van Gent moet verzekerd worden voor De Witte, de rest is bijzaak. De Witte zegt nog dat hij een scenario zoals bij KV Oostende en Standard probeert te vermijden. Daar kwamen buitenlandse investeerders, maar was het niet meteen hosanna.