Gent staat officieel te koop, investeringsgroep ingeschakeld: 'Iconische club'

Investeringsmaatschappij moet Gent aan nieuwe eigenaars helpen: 'Iconische club'

11 februari 2023 om 10:15
Laatste update: 11 februari 2023 om 10:26

KAA Gent staat officieel te koop. Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie lieten de voorbije tijd al meermaals doorschemeren dat ze niet weigerachtig staan tegenover een verkoop van de club. Nu hebben zij een investeringsmaatschappij onder de arm genomen om die stap te bespoedigen.

Het financiële persbureau Bloomberg maakt het nieuws bekend op haar website. Met de hulp van Tifosy, een Britse investeringsgroep, hoopt Gent een geschikte overnemer te strikken. De mensen van Tifosy hebben meteen ook een aantrekkelijke omschrijving op de club geplakt. 'Dit is een unieke kans om een iconische, stabiele en goed geleide club uit de eerste klasse van het Belgische voetbal over te nemen', luidt het verkoopspraatje.

De komende weken en maanden krijgen potentiële kopers de kans om zich te melden bij Tifosy. Voorzitter De Witte liet eerder al verstaan dat hij Gent enkel in vakkundige handen wil achterlaten. Zelf bezit hij trouwens een kwart van de aandelen van De Buffalo's, terwijl ook Louwagie vijftien procent in handen heeft. Dat duo moet dus in eerste instantie overtuigd geraken.