OFFCIEEL: Trossard krijgt transfer en ruilt Brighton in voor Arsenal

20 januari 2023 om 16:35
Laatste update: 20 januari 2023 om 16:40

De transfer van Leandro Trossard is nu helemaal rond. De Rode Duivel heeft besloten om afscheid te nemen van en heeft getekend bij Arsenal FC.

Via de officiële kanalen kondigde Arsenal trots de komst van Trossard aan. De Rode Duivel heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027 bij Arsenal, dat naar verluidt zo'n 24 miljoen euro betaalt voor onze landgenoot. Door clausules kan dat bedrag nog oplopen tot dertig miljoen euro.

Voor het WK was Trossard erg goed op dreef bij Brighton. Dit seizoen was hij in zestien Premier League-duels goed voor zeven goals en drie assists. Na het WK verwaterde de band met Roberto De Zerbi. De trainer zette de ex-speler van KRC Genk uit zijn selectie. Een transfer drong zich op. Arsenal sprong in de dans en laat Trossard nu de concurrentie aangaan met onder andere Gabriel Martinelli en Bukayo Saka.

Trossard wordt bij Arsenal na Albert Sambi Lokonga (ex-RSC Anderlecht) de tweede Belg in de selectie. De Londenaren strijden dit seizoen nog op drie fronten mee - de Premier League, FA Cup en Europa League. Momenteel staat Arsenal aan de leiding in de Engelse competitie en heeft het een voorsprong van zeven punten op eerste achtervolger Manchester City.